Terug naar Inhoudsopgave


Inleiding

Toepassingen inbegrepen bij Easy CD CreatorSysteemvereistenEasy CD Creator verwijderenEasy CD Creator installerenEasy CD Creator startenWelke typen lege CD's moet ik gebruiken?Hoeveel gegevens of muziek kan ik op een CD opnemen?

Met Easy CD Creator 5 Basic kunt u zelf CD's maken. Met slechts enkele muisklikken maakt u muziek-CD's die u op uw CD-speler thuis of in de auto kunt afspelen, of gegevens-CD's voor de opslag van computergegevens, zoals de bestanden en mappen op uw vaste schijf.

Met Easy CD Creator 5 Basic hebt u onder meer de volgende mogelijkheden:


Toepassingen inbegrepen bij Easy CD Creator

Bij Easy CD Creator zijn de volgende toepassingen inbegrepen:


Systeemvereisten

De minimum-systeemvereisten voor Easy CD Creator zijn:


Easy CD Creator verwijderen

Roxio beveelt aan om oudere versies of proefversies van Easy CD Creator te verwijderen voordat u een nieuwe versie installeert.

Gebruik het dialoogvenster Software in het configuratiescherm van Windows om Easy CD Creator te verwijderen.

U gaat als volgt naar het dialoogvenster Software:


Easy CD Creator installeren

Easy CD Creator installeren:

  1. Plaats de CD van Roxio Easy CD Creator 5 Basic in de CD-recorder of het CD-ROM-station.
    Opmerking: In deze gids heeft de term CD-recorder betrekking op zowel CD-R- als CD-RW-stations.
    Als de Autorun-functie van Windows is ingeschakeld, wordt het Roxio-installatieprogramma automatisch gestart. In dat geval kunt u stap 2 en 3 overslaan.
  2. Selecteer Uitvoeren in het menu Start.
  3. Typ d:\setup (vervang d door de juiste stationsaanduiding van de CD-recorder of het CD-ROM-station).
  4. Voer de installatie-instructies op het scherm uit.

Easy CD Creator starten

U kunt Easy CD Creator het snelste starten vanuit Easy CD Creator Project Selector. In Project Selector kunt u eenvoudig de juiste toepassing selecteren voor het type CD dat u wilt maken. U opent Project Selector op een van de volgende manieren:

Werken met Project Selector

Zo gebruikt u Project Selector:

  1. Plaats de muisaanwijzer op de Project Selector-knoppen links in het venster. De toepassingen zijn gegroepeerd op projecttype.
    Als uw muisaanwijzer zich op een knop bevindt, wordt rechts een submenu weergegeven met een beschrijving van elke toepassing.
  2. Om de gewenste toepassing te openen, klikt u op de betreffende knop in het submenu.
    Opmerking: Als een optie in grijs wordt weergegeven, is deze niet beschikbaar in de versie van Easy CD Creator 5 die op uw computer is geïnstalleerd. Werk het programma bij naar Easy CD Creator 5 Platinum om de optie te installeren.

Welke typen lege CD's moet ik gebruiken?

Er zijn twee typen lege CD's (opnamemedia) voor het maken van uw eigen CD's:

Lege opneembare CD-R- of CD-RW-CD's zijn verkrijgbaar bij de leverancier waarbij u uw CD-R-station hebt aangeschaft of in computerspeciaalzaken.

Wanneer kunt u het beste CD-R-CD's gebruiken

Praktisch alle CD-ROM- en CD-recorderstations kunnen CD-R-CD's lezen. CD-R-CD's zijn bijzonder geschikt voor de permanente opslag van gegevens die niet meer gewist hoeven te worden. CD-R-CD's zijn minder duur dan CD-RW-CD's. CD-R-CD's kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het volgende:

En wanneer CD-RW-CD's

CD-RW-CD's kunnen alleen worden gelezen in CD-RW-stations of in de nieuwere multiread CD-ROM-stations. Muziek-CD's die op een CD-RW-CD zijn opgeslagen, kunnen niet worden afgespeeld in CD-spelers van gewone stereo-installaties of in de auto. CD-RW-CD's kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor de volgende toepassingen:


Hoeveel gegevens of muziek kan ik op een CD opnemen?

De feitelijke capaciteit van lege CD's kan enigszins variëren; sommige CD's waarvoor officieel een capaciteit van 74 minuten wordt opgegeven, kunnen in werkelijkheid twee minuten meer muziek of gegevens bevatten. Met Easy CD Creator kunt u zo veel gegevens of muziekfragmenten opnemen als op de CD past. De capaciteiten van de momenteel beschikbare CD-recordable-media zijn:


Terug naar Inhoudsopgave